×
×

×

 

Valaciclovir ratiopharm

500 mg

Yhden päivän kuuri toistuvan huuliherpeksen hoitoon yli 18-vuotiaille.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Kalvopäällysteinen tabletti

Vaikuttava aine:
Valasikloviiri

Käyttötarkoitus:
Valaciclovir ratiopharmin vaikuttava aine valasikloviiri, ja sitä käytetään lääkärin aikasemmin toteamaan huuliherpeksen hoitoon yli 18‐vuotiaille. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
8 kalvopäällysteistä tablettia

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐olet allerginen valasikloviirille, asikloviirille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Valaciclovir ratiopharm ‐tabletteja itsehoidossa, ja ota yhteys lääkäriin jos
‐ huuliherpes on vaikeaoireinen tai laaja‐alainen tai muuttuu sellaiseksi,
‐ immuunijärjestelmäsi toiminta on heikentynyt (koskee esim. luuydinsiirteen saaneita potilaita ja HIV‐positiivisia potilaita).
‐ sinulla on munuais‐ tai maksasairaus,
‐ olet iäkäs (yli 65‐vuotias).

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät, olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä.

Raskaus ja imetys:
Valaciclovir ratiopharmin käyttöä itsehoidossa raskauden tai imetyksen aikana ei suositella. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Hyvin yleinen haittavaikutus on päänsärky. Yleisiä haittavaikutuksia ovat huimaus, pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ihottuma ja valoherkkyys.

Tärkeää:
Tämä lääke voi joissakin harvinaisissa tapauksissa aiheuttaa vakavan allergisen reaktion (anafylaksia). Lopeta Valaciclovir ratiopharmin käyttö ja hakeudu heti lääkäriin, jos saat hoidon aikana voimakkaita allergisia oireita (esim. huulet ja kasvot turpoavat, hengitys vaikeutuu).

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00