×
×

×

 

Ranixal

300 mg

Liikahappoisuudesta johtuvien oireiden, kuten närästyksen ja happamien röyhtäisyjen lyhytaikaiseen hoitoon aikuisille ja yli 12‐vuotiaille lapsille.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Tabletti, kalvopäällysteinen

Vaikuttava aine:
Raniditiini

Käyttötarkoitus:
Ranixal on tarkoitettu liikahappoisuudesta johtuvien oireiden, kuten närästyksen ja happamien röyhtäisyjen lyhytaikaiseen hoitoon aikuisille ja yli 12‐vuotiaille lapsille. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta. Valmisteen vaikuttava aine ranitidiini vähentää mahanesteen ja mahahapon eritystä lievittäen täten liikahappoisuuteen liittyviä oireita, kuten närästystä.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
10 kalvopäällysteistä tablettia

Jos lyhytaikainen, korkeintaan 14 vuorokautta kestävä hoito Ranixalilla ei tehoa, oireet pahenevat hoidon aikana tai oireet palaavat heti hoidon lopettamisen jälkeen, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin oireiden taustalla olevan syyn selvittämiseksi.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet yliherkkä (allerginen) ranitidiinille tai valmisteen jollekin muulle aineelle
‐ sinulla on maksan tai munuaisten vajaatoiminta
‐ jos käytät teofylliiniä, muuta H2‐salpaajaa kuten famotidiinia tai protonipumpun estäjää kuten pantopratsolia, esomepratsolia ja omepratsolia.

Raskaus ja imetys:
Ranixalia ei saa käyttää raskauden ja imetyksen aikana ennen kuin lääkäri on punninnut lääkkeen käytön vaarat ja hyödyt.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Ranixal‐valmisteen melko harvinaisina haittavaikutuksina on todettu väsymystä, mahakipua, ummetusta ja pahoinvointia. Yleensä haittavaikutukset lievenevät hoitoa jatkettaessa.

Jos mikä tahansa seuraavista haittavaikutuksista esiintyy pian Ranixal‐valmisteen ottamisen jälkeen, keskeytä lääkehoito ja kerro siitä välittömästi lääkärille tai mene sairaalan ensiapuun:
‐nokkosihottuma
‐kielen, huulten, kasvojen ja kurkun turpoaminen (angioedeema)
‐kuume
‐hengitysteiden ahtautuminen/kouristelut
‐verenpaineen lasku
‐verenkiertohäiriö (verenkiertosokki)
‐rintakipu.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00