×
×

×

 

Ranixal

150 mg

Liikahappoisuudesta johtuvien oireiden, kuten närästyksen ja happamien röyhtäisyjen lyhytaikaiseen hoitoon. Sitruunanmakuinen.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Poretabletti

Vaikuttava aine:
Raniditiini

Käyttötarkoitus:
Sitruunanmakuiset Ranixal poretabletit on tarkoitettu liikahappoisuudesta johtuvien oireiden, kuten närästyksen ja happamien röyhtäisyjen lyhytaikaiseen hoitoon. Valmiste sopii aikuisille ja yli 12‐vuotiaille lapsille. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
10 poretablettia

Jos lyhytaikainen, korkeintaan 14 vuorokautta kestävä hoito Ranixalilla ei tehoa, oireet pahenevat hoidon aikana tai oireet palaavat heti hoidon lopettamisen jälkeen, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin oireiden taustalla olevan syyn selvittämiseksi.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet yliherkkä (allerginen) ranitidiinille tai valmisteen jollekin muulle aineelle

Ole erityisen varovainen, jos
‐ sinulla on vaikea maksan vajaatoiminta
‐ sinulla on munuaisten vajaatoiminta

Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö:
‐ Ranitidiinin ja kumariiniantikoagulanttien (esim. varfariini; verenohennuslääke) samanaikaisen käytön aikana suositellaan tavallista tarkempaa INR‐seurantaa.
‐ Triatsolaamin, midatsolaamin (nukahtamislääkkeitä) ja glipitsidin (diabeteslääke) pitoisuudet elimistössä voivat nousta ranitiidin vaikutuksesta.
‐ Ketokonatsolin (sieni‐infektiolääke), atatsanaviirin, delaviridiinin (HIV‐infektion hoitoon käytettäviä lääkkeitä) ja gefitinibin (keuhkosyöpälääke) pitoisuudet elimistössä voivat laskea ranitidiinin vaikutuksesta.

Raskaus ja imetys:
Ranitidiinia ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana ilman lääkärin määräystä.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Melko harvinaisia haittavaikutuksia ovat väsymys, mahakipu, ripuli, ummetus ja pahoinvointi. Useimmissa tapauksissa vaivat paranivat hoidon jatkumisen myötä. Lääkeaineallergioita esiintyy joskus jopa yksittäisen annoksen seurauksena. Jos mikä tahansa seuraavista haittavaikutuksista esiintyy pian tämän lääkkeen ottamisen jälkeen, keskeytä lääkehoito ja kerro siitä välittömästi lääkärillesi tai mene sairaalan ensiapuun:
‐ nokkosihottuma, kielen, huulten, kasvojen ja kurkun turpoaminen (angioedeema), kuume, hengenahdistus, verenpaineen lasku, verenkiertohäiriö (verenkiertosokki), rintakipu.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00