×
×

×

 

Piroxin

0,5 % (5 mg/g)

Geeli lihasten ja nivelten kiputilojen paikalliseen hoitoon aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Geeli

Vaikuttava aine:
Piroksikaami

Käyttötarkoitus:
Piroxin on piroksikaamia sisältävä geeli lihasten ja nivelten kiputilojen paikalliseen hoitoon aikuisille ja yli 12‐vuotiaille lapsille. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
25 ja 50 g geeli

Lääkärin puoleen tulee kääntyä, jos kipu ei lievity viikon aikana tai pahenee hoidosta huolimatta. Geeliä hierotaan kunnes se on täysin imeytynyt.

Varoitukset:

Älä käytä:
‐ jos olet yliherkkä (allerginen) piroksikaamille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle
‐ jos olet aiemmin saanut yliherkkyysreaktion (allergisen reaktion) asetyylisalisyylihapon tai muun tulehduskipulääkkeen (esim. ibuprofeenin, ketoprofeenin tai diklofenaakin) käytöstä
‐ rikkinäiselle tai tulehtuneelle ihoalueelle, silmiin tai limakalvoille.
‐ yhdessä hengittämättömän siteen kanssa.

Tärkeää:
Mahdollisesti hengenvaarallisia ihoreaktioita (Stevens‐Johnsonin oireyhtymä, toksinen epidermaalinen nekrolyysi) on raportoitu Piroxin‐geelin käytön yhteydessä. Ne ilmenevät aluksi punertavina, rengasmaisina tai pyöreinä laikkuina vartalolla ja niiden keskellä on usein rakkuloita. Nämä mahdolliset hengenvaaralliset ihoreaktiot liittyvät usein flunssan kaltaisiin oireisiin. Ihottuma voi levitä laajoiksi rakkulamuodostelmiksi tai ihon pinnan kuoriutumiseksi. Jos sinulle kehittyy ihottuma tai edellä mainittuja iho‐oireita, hakeudu välittömästi lääkärin vastaanotolle ja kerro hänelle, että käytät tätä lääkettä.

Raskaus ja imetys:
Käyttöä raskauden ja imetyksen aikana ei suositella.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat lievä paikallinen ihoärsytys, punoitus ja kutina. Mikäli ihoärsytystä havaitaan, on hoito syytä lopettaa.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00