×
×

×

 

Paracetamol+C ratiopharm

500 mg parasetamolia ja 200 mg askorbiinihappoa

Vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvien kiputilojen kuten lihas‐ ja nivelkipujen sekä päänsäryn lievittämiseen ja kuumeen alentamiseen. Poretabletti.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Poretabletti

Vaikuttava aine:
Parasetamoli ja askorbiinihappo

Käyttötarkoitus:
Paracetamol+C ratiopharm on tarkoitettu vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvien kiputilojen kuten lihas‐ ja nivelkipujen sekä päänsäryn lievittämiseen ja kuumeen alentamiseen. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Valmisteen vaikuttavia aineita ovat parasetamoli, jolla on kipua ja kuumetta lievittävä vaikutus ja askorbiinihappo eli C‐vitamiini, joka lyhentää vilustumisoireiden kestoa ja korjaa vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvää lisääntynyttä C‐vitamiinin tarvetta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
20 poretablettia

Alle 3‐vuotiaille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet yliherkkä (allerginen) parasetamolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö:
Parasetamolilla on useita yhteisvaikutuksia muiden lääkevalmisteiden kanssa. Paracetamol+C ratiopharmin sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Välttääksesi yliannostusriskiä, tarkista, etteivät muut käyttämäsi lääkkeet sisällä parasetamolia.

Raskaus ja imetys:
Paracetamol+C ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imettämisen aikana annosteluohjeen mukaisesti. Parasetamoli erittyy ihmisen rintamaitoon, joten tämän lääkevalmisteen käyttöä ei suositella rintaruokinnan aikana.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Yleisiä haittavaikutuksia ovat uneliaisuus, pahoinvointi ja oksentelu.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00