×
×

×

 

Paracetamol ratiopharm

1000 mg

Tilapäiseen kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen oireenmukaiseen hoitoon. Vaikuttava aine parasetamoli.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Tabletti

Vaikuttava aine:
Parasetamoli

Käyttötarkoitus:
Paracetamol ratiopharmia käytetään tilapäisesti kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen oireenmukaiseen hoitoon. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
10 tablettia

Annostus:
Valmiste on tarkoitettu yli 50 kg painaville aikuisille ja yli 16‐vuotiaille nuorille. Annosvälin on aina oltava vähintään 6 tuntia, mikä tarkoittaa enintään 4 kertaannosta vuorokaudessa. Pidä huoli siitä, ettet ylitä enimmäisvuorokausiannosta.

Käyttö ruoan ja juoman kanssa:
Samanaikaisesti nautittu ruoka ja juoma eivät vaikuta tämän valmisteen tehoon ja turvallisuuteen. Paracetamol ratiopharm ‐tabletteja ei saa ottaa alkoholin kanssa.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet yliherkkä (allerginen) parasetamolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

Ole erityisen varovainen, jos
‐ sinulla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta tai toimintahäiriöitä tai
‐ nautit runsaasti tai säännöllisesti alkoholia.

Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö:
Parasetamolilla on useita yhteisvaikutuksia muiden lääkevalmisteiden kanssa. Paracetamol ratiopharmin sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt.

Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Välttääksesi yliannostusriskiä, tarkista, etteivät muut käyttämäsi lääkkeet sisällä parasetamolia.

Raskaus ja imetys:
Paracetamol‐ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imettämisen aikana annosteluohjeen mukaisesti. Parasetamoli erittyy jonkin verran äidinmaitoon, mutta on epätodennäköistä, että sillä olisi vaikutusta lapseen. Pidemmästä kuin tilapäisestä käytöstä on kuitenkin keskusteltava lääkärin kanssa.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Lopeta Paracetamol ratiopharm tablettien käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin, jos koet oireita, kuten:
‐ turvotusta kasvoissa, kielessä tai nielussa
‐ nielemisvaikeuksia
‐ nokkosrokkoa tai hengitysvaikeuksia.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00