×
×

×

 

Omeprazol ratiopharm

20 mg

Närästyksen ja happamien röyhtäisyjen hoitoon aikuisille. Kapseli päivässä riittää.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:Enterokapseli

Vaikuttava aine:
Omepratsoli

Käyttötarkoitus:
Omeprazol ratiopharm enterokapseleita käytetään aikuisille närästysoireiden lyhytaikaiseen hoitoon. Omeprazol ratiopharm 20 mg enterokapselit vähentävät mahahapon eritystä kahden tunnin sisällä lääkkeen otosta ja täysi hoitovaikutus saadaan 2‐3 päivän hoidon jälkeen. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
14 enterokapselia

Ilman lääkärin määräystä omepratsolia saa käyttää enintään 14 vuorokauden ajan yhtäjaksoisesti. Täysi hoitovaikutus saavutetaan 2‐3 vuorokauden jälkeen. Jos lyhytaikainen, korkeintaan 14 vuorokautta kestävä hoito Omeprazol ratiopharmilla ei tehoa, oireet pahenevat hoidon aikana tai oireet palaavat heti hoidon lopettamisen jälkeen, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin oireiden taustalla olevan syyn selvittämiseksi. Näitä syitä voivat olla mm. mahahaava ja mahalaukun pahanlaatuiset kasvaimet.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet yliherkkä (allerginen) omepratsolille tai valmisteen jollekin muulle aineelle
– jos olet allerginen lääkkeille, jotka sisältävät muita protonipumpun estäjiä
‐ käytät nelfinaviiriä (HIV‐lääke)
‐ olet alle 18‐vuotias

Raskaus ja imetys:
Omeprazol ratiopharm ‐valmistetta ei saa käyttää raskauden ja imetyksen aikana ennen kuin lääkäri on punninnut lääkkeen käytön vaarat ja hyödyt.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky maha‐ ja suolistovaivat, kuten ripuli, mahakipu, ummetus, ilmavaivat pahoinvointi ja oksentelu sekä mahanpohjan rauhasen polyypit (hyvänlaatuiset).

Jos huomaat jonkin seuraavista harvinaisista, mutta vakavista haittavaikutuksista, lopeta Omeprazol ratiopharmin käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin:
‐ äkillinen keuhkojen vinkuna, huulten, kielen, nielun tai kehon turpoaminen, ihottuma, pyörtyminen tai nielemisvaikeudet (vaikea allerginen reaktio),
‐ ihon punoitus, rakkulat ja kuoriutuminen. Myös huuliin, silmiin, suuhun, nenään ja sukuelimiin voi ilmaantua vaikeita rakkuloita ja verenvuoto. Kyse voi olla Stevens‐Johnsonin oireyhtymästä tai toksisesta epidermaalisesta nekrolyysistä.
‐ ihon keltaisuus, tumma virtsa ja väsymys voivat olla oireita maksan toimintahäiriöistä.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00