×
×

×

 

Nasofan

50 mikrog/annos

Nopeasti tehoava nenäsumute, joka hillitsee allergista nuhaa, vähentää tulehdusta, turvotusta ja ärsytystä. Yli 18-vuotiaille.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Nenäsumute, suspensio

Vaikuttava aine:
Flutikasonipropionaatti

Käyttötarkoitus:
Nasofan‐nenäsumutetta käytetään kausiluonteisen allergisen nuhan (esimerkiksi heinänuhan) hoitoon. Nasofan‐nenäsumutetteella on tulehdusta hillitsevä vaikutus. Nenään suihkutettuna se vähentää turvotusta ja ärsytystä. Tätä lääkettä käytetään kausiluonteisen allergisen nuhan (esimerkiksi heinänuhan) hoitoon. Lääkettä voivat käyttää aikuiset (yli 18‐vuotiaat). Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
60 annosta

Tärkeää:
Nasofan ei vaikuta heti. Vaikutus havaitaan muutaman vuorokauden säännöllisen käytön jälkeen. Siitepölyallergikkojen hoito olisi hyvä aloittaa ennen siitepölykauden alkua. Jos allergiaoireesi eivät lievity 7 päivässä, lopeta nenäsumutteen käyttö ja ota yhteys lääkäriisi.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ jos olet allerginen (yliherkkä) flutikasonipropionaatille tai lääkkeen jollekin muulle aineelle.

Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla esiintyy näön hämärtymistä tai muita näköhäiriöitä.

Raskaus ja imetys:
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Hyvin yleinen haittavaikutus on nenäverenvuoto. Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, epämiellyttävä maku suussa tai epämiellyttävä haju nenässä, kurkun ja nenäonteloiden kuivuus ja ärtyneisyys sekä aivastelu. Nasofan‐nenäsumute sisältää säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia (40 mikrogrammaa/sumuteannos), joka voi aiheuttaa ihoärsytystä ja bronkospasmia (keuhkoputkien ahtauma). Jos lääkettä käytetään pitkään, bentsalkoniumkloridi voi aiheuttaa nenän limakalvojen turvotusta. Jos tällaisia oireita esiintyy ja nenä on jatkuvasti tukkoinen, tulisi siirtyä käyttämään säilöntäaineetonta nenään tarkoitettua lääkevalmistetta. Jos sellaista ei ole saatavilla, tulisi käyttää muita valmistemuotoja.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00