×
×

×

 

ibuxin rapid

400 mg

Se nopeavaikutteinen särkylääke. Tehokas lääke migreenikohtausten hoitoon sekä kivun ja kuumeen lievitykseen. Vaikuttava aine ibuprofeeni.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Kalvopäällysteinen tabletti

Vaikuttava aine:
Ibuprofeenilysinaatti (raseemisena seoksena). Jokainen kalvopäällysteinen tabletti sisältää 684 mg ibuprofeenilysinaattia, mikä vastaa 400 mg ibuprofeenia.

Käyttötarkoitus:
Ibuxin rapid on kipua ja kuumetta lievittävä nopeavaikutteinen lääke, joka on tarkoitettu lievän tai kohtalaisen kivun, migreenikohtausten ja nuhakuumeiden oireiden hoitoon. Ibuxin rapid sopii aikuisille ja yli 6‐vuotiaille lapsille. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
10 ja 30 kalvopäällysteistä tablettia

Hoidon kesto:
Ibuxin rapid on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön. Ota yhteys lääkäriin, jos tarvitset Ibuxin rapidia pidempään kuin 3 vuorokauden ajan migreenipäänsäryn tai kuumeen hoitoon, pidempään kuin 4 vuorokauden ajan muunlaisten kipu‐ ja särkytilojen hoitoon, tai jos oireesi hoidosta huolimatta pahenevat.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet allerginen (yliherkkä) ibuprofeenille tai valmisteen jollekin muulle aineelle
‐ olet aikaisemmin saanut allergiaoireita tai astman pahenemista asetyylisalisyylihaposta tai jostakin muusta tulehduskipulääkkeestä,
‐ sinulla on aktiivinen maha‐ tai pohjukaissuolihaava,
‐ sinulla on aiemmin ollut mahan tai pohjukaissuolen haavauma, joka on uusiutunut kerran tai useammin,
‐ sinulla on aiemmin ilmennyt ruoansulatuskanavan puhkeama tai verenvuotoa

Keskustele lääkärin kanssa ennen Ibuxin ‐tablettien käyttöä, jos sinulla on:
‐ munuaisten tai maksan vajaatoiminta
‐ jokin veren hyytymishäiriö

Raskaus ja imetys:

Raskaus:
Ota yhteys lääkäriin, jos raskaus todetaan Ibuxin rapid ‐hoidon aikana. Ibuxin rapid‐lääkettä saa käyttää vain raskauden ensimmäisten 6 kuukauden aikana, ja tällöinkin ainoastaan lääkärin ohjeiden mukaan.

Imetys:
Ibuxin rapid‐itsehoitolääkettä voi käyttää imetyksen aikana, koska ibuprofeeni erittyy äidinmaitoon merkityksettömän pieninä määrinä.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Yleisiä haittavaikutuksia (esiintyvät 1 ‐ 10 lääkkeen käyttäjällä 100:sta)ovat:
‐ ruoansulatuskanavaan liittyvät vaivat, kuten närästys, vatsakivut, pahoinvointi, oksentenlu, ilmavaivat, ripuli, ummetus ja lievä veren menetys ruoansulatuskanavan kautta, mikä poikkeustapauksissa saattaa johtaa anemiaan.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00