×
×

×

 

ibuxin

400 mg

Tilapäisiin kipu‐ ja kuumetiloihin kuten nuhakuumeen tai influenssan oireisiin, päänsärkyyn, lihas‐ ja nivelkipuihin, reumasärkyyn, kuukautiskipuihin tai hammassärkyyn. Vaikuttava aine ibuprofeeni.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Tabletti, kalvopäällysteinen

Vaikuttava aine:
Ibuprofeeni

Käyttötarkoitus:
ibuxin‐tabletteja käytetään aikuisten ja yli 4‐vuotiaiden lasten tilapäisiin kipu‐ ja kuumetiloihin, kuten nuhakuumeen tai influenssan oireisiin, päänsärkyyn, lihas‐ ja nivelkipuihin, reumasärkyyn, kuukautiskipuihin ja hammassärkyyn. ibuxin‐tabletit sisältävät ibuprofeenia, joka on ns. tulehduskipulääke ja alentaa myös kuumetta. Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
10 ja 30 kalvopäällysteistä tablettia

Tärkeää:
Pienten lasten on usein vaikea niellä tabletteja. Kurkkukipu vaikeuttaa tilannetta entisestään. Käytä tällöin lapselle helpommin nieltäviä lääkemuotoja, kuten oraaliliuosta tai poretablettia.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet allerginen (yliherkkä) ibuprofeenille tai valmisteen jollekin muulle aineelle
‐ olet aikaisemmin saanut allergiaoireita tai astman pahenemista asetyylisalisyylihaposta tai jostakin muusta tulehduskipulääkkeestä,
‐ sinulla on aktiivinen maha‐ tai pohjukaissuolihaava,
‐ sinulla on aiemmin ollut mahan tai pohjukaissuolen haavauma, joka on uusiutunut kerran tai useammin,
‐ sinulla on aiemmin ilmennyt ruoansulatuskanavan puhkeama tai verenvuotoa

Keskustele lääkärin kanssa ennen Ibuxin ‐tablettien käyttöä, jos sinulla on:
‐ munuaisten tai maksan vajaatoiminta
‐ jokin veren hyytymishäiriö

Raskaus ja imetys:
Ibuxin ‐tabletteja saa käyttää raskauden aikana vain lääkärin ohjeen mukaan. Ibuxin ‐tabletteja voi käyttää imetyksen aikana, koska ibuprofeeni erittyy äidinmaitoon merkityksettömän pieninä määrinä.

Mahdolliset haittavaikutukset:
Yleisinä haittavaikutuksina (yli 1 potilaalla sadasta) on raportoitu: ruoansulatuskanavaan liittyviä vaivoja, kuten närästystä, ylävatsakipua, pahoinvointia, oksentelua, ilmavaivoja, ripulia, ummetusta ja lieviä ruoansulatuskanavan verenvuotoja.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00