×
×

×

 

ibuxin

40 mg/ml

Se nestemäinen särkylääke lievän tai kohtalaisen kivun sekä kuumeen lyhytaikaiseen hoitoon. Sopii vähintään 1 vuoden ikäisille, vähintään 10 kg painaville lapsille, nuorille ja aikuisille. Mansikanmakuinen.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Siirappi

Vaikuttava aine:
Ibuprofeeni

Käyttötarkoitus:
Nestemäinen särkylääke lapselle. ibuxin 40 mg/ml siirappi 100ml on itsehoitolääke lasten ja aikuisten lievän tai kohtalaisen kivun sekä kuumeen lyhytaikaiseen, oireenmukaiseen hoitoon pakkauksen ohjeen mukaan. Mansikanmakuinen.

Pakkaus sisältää annosruiskun. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
100 ml siirappi

Varoitukset:

Älä käytä Ibuxin siirappia:
‐ Jos lääkkeen käyttäjä on allerginen ibuprofeenille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.
‐ Jos lääkkeen käyttäjällä on aiemman asetyylisalisyylihapon (”aspiriinin”) tai muiden tulehduskipulääkkeiden käytön yhteydessä ilmennyt keuhkoputkien supistelua, astmakohtauksia, nenän limakalvojen turvotusta tai ihoreaktioita.

Raskaus ja imetys:

Raskaus:
Ota yhteys lääkäriin, jos raskaus todetaan Ibuxin siirapin käytön aikana. Ibuprofeenia sisältäviä lääkkeitä saa käyttää vain raskauden ensimmäisten 6 kuukauden aikana ainoastaan lääkärin ohjeiden mukaan. Sekä lapseen että äitiin kohdistuvien riskien vuoksi lääkettä ei saa käyttää enää raskauden viimeisen kolmanneksen aikana.

Imetys:
Ibuxin jauheen sisältämä vaikuttava aine (ibuprofeeni) ja sen hajoamistuotteet erittyvät vain hyvin pieninä määrinä äidinmaitoon. Koska haitallisia vaikutuksia imetettävänä oleviin lapsiin ei toistaiseksi ole todettu, imetystä ei yleensä tarvitse keskeyttää lyhytaikaista ja annostusohjeita noudattavaa käyttöä varten.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Yleisiä haittavaikutuksia (esiintyvät 1 lääkkeen käyttäjällä 10:sta) ovat:
‐ ruoansulatuskanavaan liittyvät vaivat, kuten närästys, vatsakivut, pahoinvointi, oksentelu, ilmavaivat, ripuli, ummetus ja lievä veren menetys ruoansulatuskanavan kautta.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00