×
×

×

 

Hydrocortison-ratiopharm

1 %

Emulsiovoide allergisten ihottumien, auringon polttamien, hyönteisten puremien, vaippaihottumien sekä muiden kutiavien ja punoittavien ihottumien hoitoon.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Emulsiovoide

Vaikuttava aine:
Hydrokortisoni

Käyttötarkoitus:
Hydrocortison‐ratiopharmin vaikuttava aine hydrokortisoni kuuluu ryhmän 1 mietoihin kortikosteroideihin. Sitä käytetään allergisten ihottumien, auringon polttamien, hyönteisten puremien, vaippaihottumien sekä muiden sellaisten kutiavien ja punoittavien ihottumien hoitoon, jotka eivät ole bakteerien, sienten tai virusten aiheuttamia. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
20, 50 ja 100 g emulsiovoide

Hoidon kesto:
Älä käytä Hydrocortison‐ratiopharmia pitkään yhtäjaksoisesti, sillä pitkäaikainen ja laaja‐alainen käyttö voi aiheuttaa ihon ohenemista ja erityisesti lapsilla ihon läpi imeytyneestä lääkeaineesta aiheutuvia haittavaikutuksia. Aikuisille valmistetta saa käyttää korkeintaan neljän viikon ja alle 4‐vuotiaille lapsille korkeintaan kolmen viikon ajan yhtäjaksoisesti. Pienten vauvojen vaippaihottuman hoitoon Hydrocortisonratiopharmia tulisi käyttää korkeintaan kahden viikon ajan yhtäjaksoisesti.

Tärkeää:
Emulsiovoiteen joutumista silmään tai silmän lähelle on varottava. Valmistetta ei saa käyttää haavojen hoitoon.

Varoitukset:
Älä käytä:
‐jos olet yliherkkä (allerginen) hydrokortisonille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle
‐jos sinulla on todettu ihotuberkuloosi
‐ilman samanaikaista mikrobilääkitystä, jos sinulla on todettu sienen, bakteerin tai viruksen aiheuttama ihotulehdus

Raskaus ja imetys:
Hydrocortison‐ratiopharmia voi käyttää pakkauksen ohjeen mukaisesti raskauden ja imettämisen aikana. Laaja‐alaista ja pitkäaikaista hoitoa ei suositella.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Melko harvinaisia (0,1‐1 %:a käyttäjistä) haittoja ovat ihoärsytys ja kosketusihottuma. Pitkäaikaisen käytön yhteydessä on joskus todettu ihon ohenemista ja silmänpaineen kohoamista.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00