×
×

×

 

Fluconazol ratiopharm

150 mg

Uusiutuneen hiivasienitulehduksen hoitoon. Yksi kapseli suun kautta riittää.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Kapseli, kova

Vaikuttava aine:
Flukonatsoli

Käyttötarkoitus:
Fluconazol ratiopharmia käytetään aikuisten ja yli 16‐vuotiaden hiivasienen aiheuttaman emätintulehduksen (Candidavaginiitti) hoitoon naisille, joilla on aikaisemmin ollut lääkärin toteama hiivasienitulehdus. Sen oireita ovat mm. kutina ja kirvely emättimessä ja ulkosynnyttimissä. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
1 kapseli

Ota yhteyttä lääkäriin, jos oireesi pahenevat tai ne eivät lievene 3 päivässä kertaannoksen jälkeen.

Tärkeää:
Valmiste on tarkoitettu 16–50 ‐vuotiaille naisille, joilla on aiemmin ollut lääkärin toteama hiivatulehdus. Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla ei aiemmin ole ollut hiivatulehdusta, ulkosynnyttimissäsi on haavaumia tai syyliä tai sinulla ilmenee kuumetta, muita oireita, kuten vatsakipuja tai virtsavaivoja.

Varoitukset:

Älä käytä jos:
‐ olet yliherkkä (allerginen) flukonatsolille tai jollekin muulle atsolille (lääkeryhmä, johon flukonatsoli, Fluconazol ratiopharmin vaikuttava aine, kuuluu) tai Fluconazol ratiopharmin jollekin muulle aineelle.

Yhteisvaikutukset:
Flukonatsolilla on useita merkittäviä yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Jos käytät muita lääkkeitä, varmista Fluconazol ratiopharmin sopivuus apteekista.

Lisätietoa yhteisvaikutuksista löydät pakkausselosteesta.

Raskaus ja imetys:
Flukonatsolia ei pidä käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Yleisiä (ilmenee harvemmalla kuin 1 potilaalla 10:stä mutta useammalla kuin 1:llä 100:sta) haittavaikutuksia ovat päänsärky, ihottuma, pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu ja ripuli. Flukonatsolin käyttöön voi liittyä vakavia iholla esiintyviä haittavaikutuksia, joiden oireina esiintyy hilseilyä ja rakkuloita. Jos saat hoidon aikana (tai pian sen jälkeen) iho‐oireita, kuten ihottumaa ota yhteyttä lääkäriin, joka arvioi lääkkeen ja ihooireiden välisen yhteyden ja päättää mahdollisesti tarvittavista hoitotoimista. AIDS‐potilaat ovat muita herkempiä flukonatsolin haittavaikutuksille.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00