×
×

×

 

ASA‐ratiopharm

100 mg

Estää valtimotukosten syntymistä. Vaikuttavana aine asetyylisalisyylihappo.

 

TUTUSTU TUOTTEESEEN

Lääkemuoto:
Enterotabletti

Vaikuttava aine:
Asetyylisalisyylihappo

Käyttötarkoitus:
ASA‐ratiopharmia voidaan käyttää ehkäisevänä hoitona potilailla, joilla on ollut tilapäinen aivojen verenkiertohäiriö (TIA‐kohtaus), aivohalvaus tai sydänkohtaus estämään näiden uusiutumista. Sitä voidaan myös käyttää estämään sydän‐ ja verisuonielimistön ongelmia anginaa (tietyn tyyppinen rintakipu) sairastavilla potilailla. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Luokittelu:
Itsehoitolääke

Pakkauskoko:
100 enterotablettia

Käyttö ruoan ja juoman kanssa:
ASA‐ratiopharm tabletit suositellaan otettavaksi runsaan nesteen kera (esim. lasillinen vettä). Samanaikainen alkoholinkäyttö voi lisätä maha‐suolikanavan verenvuotojen vaaraa.

Varoitukset:

Älä käytä jos:

‐ olet yliherkkä (allerginen) asetyylisalisyylihapolle, salisylaateille, muille tulehduskipulääkkeille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle
‐ sinulla on verenvuototauti eli hemofilia tai muusta syystä taipumusta verenvuotoihin
‐ sairastat parhaillaan maha‐ tai pohjukaissuolihaavaa

Tärkeää:
Älä aloita ASA‐ratiopharmin käyttöä omin päin. Erityisen tärkeää tämä on, jos käytät samanaikaisesti jotain muuta veren hyytymistä estävää lääkettä.

Tärkeää:
Asetyylisalisyylihappo lisää verenvuotoriskiä jo erittäin alhaisilla annoksilla ja jo muutaman päivän käytön jälkeen. Kerro asetyylisalisyylihapon käytöstä sinua hoitaville lääkäreille, kirurgeille, anestesialääkäreille tai hammaslääkäreille, jos sinulle aiotaan tehdä pienikin leikkaus.

Raskaus ja imetys:
Lääkkeen käyttöä tulee välttää koko raskauden ajan, eikä sitä saa käyttää raskauden kolmen viimeisen kuukauden aikana.
Myös imetyksen aikana lääkkeen käytöstä imetyksen aikana tulee neuvotella lääkärin kanssa, koska asetyylisalisyylihappo erittyy äidinmaitoon.

Mahdollisista haittavaikutuksista:
Useimmat ASA‐ratiopharmin haittavaikutukset ovat annoksen suuruudesta riippuvaisia ja häviävät, kun annosta pienennetään tai kun hoito lopetetaan. Yleisimpiä (esiintyy 1‐10 potilaalla 100:sta) haittoja ovat lisääntynyt verenvuototaipumus, ylävatsavaivat, vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, närästys ja ripuli.

Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

ratiopharm asiakasneuvonta: 020 180 5900, arkisin klo 9.00 – 15.00