Hilseshampoo

  • Sisältää ketokonazolia
  • Kämmenellinen shampoota riittää yhteen hiustenpesuun
  • Vaikutusaika 3-5 minuuttia ennen huuhtelua

Tämä tuote on itsehoitoon tarkoitettu lääke.

Ketoconazol ratiopharm shampoo sisältää ketokonatsolia, joka on hiiva- ja muidensienitulehduksien hoitoon tarkoitettu lääkeaine. Shampoolla voidaan hoitaa päänahkaa.

Käyttö

Ketoconazol ratiopharm shampoota käytetään hiiva- ja muiden sienten aiheuttamiin erilaisiin ihotulehduksiin, jotka voidaan tunnistaa seuraavien oireiden perusteella:

  • päänahan hilseily
  • punertavanruskeita, hilseileviä läiskiä päänahassa (seborrooinen päänahan ihottuma)

Näitä tulehduksia voidaan hoitaa ja estää Ketoconazol ratiopharm shampoolla.

Annostus

Aikuiset

Tulehtunut päänahka ja hiukset pestään Ketoconazol ratiopharm shampoolla. Yleensä kämmenellinen shampoota riittää yhteen pesuun. Shampoon annetaan vaikuttaa 3-5 minuuttia ennen huuhtelua. Ketoconazol ratiopharm shampoohoidon kesto riippuu vaivan laadusta ja siitä, onko kysymyksessä vaivan hoito vai ennaltaehkäisy.

Päänahan hilseily ja punertavanruskeat, hilseilevät läiskät päänahassa (seborrooinen päänahan ihottuma): pesu Ketoconazol ratiopharm shampoolla kaksi kertaa viikossa 2-4 viikon ajan. Jos halutaan ehkäistä tulehduksen uusiminen, Ketoconazol ratiopharm shampoota käytetään kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Ketoconazol ratiopharm 20 mg/ml shampoo on päänahan seborrooisen ihottuman ja hilseilyn hoitoon tarkoitettu shampoo nuorille ja aikuisille. Vaikuttavana aineena ketokonatsoli. Neuvottele lääkärin kanssa, jos sinulla esiintyy lisääntynyttä hiustenlähtöä, jos olet raskaana tai imetät tai olet yliherkkä jollekin valmisteen ainesosalle. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Perustuu 07.11.2014 päivättyyn valmisteyhteenvetoon.

Lue pakkausseloste